Eigenaren kunnen woensdag 5 juni spullen uit auto’s ingestorte parkeergarage Nieuwegein halen

Autobezitters kunnen morgenochtend onder begeleiding hun spullen ophalen uit de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein heeft dit vandaag bekend gemaakt. De eigenaren van een deel van de nog 143 auto’s in de parkeergarage kunnen woensdag 5 juni vanaf 08.00 uur langskomen. In kleine groepjes mogen ze dan de parkeergarage in.

Op zondagavond 26 mei zijn rond 22.00 uur alle hellingbanen van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis ingestort. Patiënten en medewerkers van het ziekenhuis en veel inwoners van Nieuwegein werden overvallen door de plotselinge en massieve instorting van alle hellingbanen, die gepaard ging met een geluidsexplosie en stofwolken. De hulpverlening was massaal en snel ter plaatse om ondersteuning te bieden. Het nieuws bereikte in recordtempo alle landelijke media en ging viraal op sociale media. Gelukkig kon de Veiligheidsregio na grondig onderzoek bevestigen dat er niemand gewond is geraakt.

Foto: RTV Utrecht

Er staan nog 143 auto’s in de parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis. Het gaat om auto’s van medewerkers en bezoekers. Ze kunnen dus persoonlijke spullen uit hun auto’s ophalen, maar het is nog onduidelijk wanneer de auto’s uit de garage worden gehaald. Daarvoor wacht de gemeente de resultaten van het onderzoek af. De auto’s die te dicht staan bij de ingestorte hellingbanen blijven onbereikbaar.

Bouwinspecteurs hebben bij twee inspecties van de parkeergarage niet gekeken naar de rijhellingen, bleek uit een brief die de gemeente naar de gemeenteraad stuurde. Er werd alleen gekeken naar de bollenplaatvloeren en niet naar de rijhellingen die zijn ingestort. Dit omdat er in Nederland nog nooit problemen met rijhellingen zijn geweest.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. Het is nog niet bekend wanneer dat onderzoek klaar is en begonnen kan worden met de heropbouw van de garage.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk